błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami…

1062438_580

…taką zupę koperkową zrobimy w 20 minut; więc jest idealna kiedy nie ma czasu bądź ochoty, a trzeba zrobić obiad. Oczywiście zupę można ugotować na skrzydełkach czy innym mięsie ale wtedy już potrwa to trochę dużej

 

 

1 niewielka cebula
pęczek świeżego koperku
2 łyżki masła
4 szklanki wody
żółtko
2 łyżki mąki

 

do garnka wkładamy masło; roztapiamy. Następnie dodajemy pokrojony koperek i cebulę i to wszystko należy chwilę poddusić. Dolewamy wodę; zagotowujemy. W miseczce przygotowujemy lane kluski. Jajko roztrzepujemy i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Kiedy zupa się gotuje wlewamy cienkim strumieniem ciasto. Chwilę gotujemy i doprawiamy zupę solą, pieprzem i gotowe!

13 myśli nt. „błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami…

  1. ~Dorota

    Zupa koperkowa „chodzi” za mną od 2 tygodni. Albo akurat nie mam czasu, albo brak któregoś ze składników. Twoja błyskawiczna wersja koperkowej bardzo mi się podoba:)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>