pastella…

 

 

…wszelakie pasty do chleba bardzo lubię. Jajek mam pod dostatkiem więc zrobiłam zachęcona zdjęciem i warto było. Ser miałam starty na grubych oczkach, a to dlatego że jak kupie ser w kostce i już pod koniec nikt za bardzo nie chce jeść to ścieram i hop do zamrażalki, a potem mam do pizzy…

 

 

 

źródło: „Passionfruit

 

 

2 jajka
ser żółty – równowartość objętościowa jajek
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
pieprz cayenne do smaku

Jajka gotujemy na twardo. Ser żółty i ugotowane jajka ścieramy na drobnej tarce. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cayenne to już ile kto uważa. Wszystko mieszamy i gotowe

Ten wpis został opublikowany w Bez kategorii dnia , przez .

O Julia

Mam 18 lat i jestem gotowa na rozpoczęcie przyszłej kariery polonistycznej. Spełnieniem moich marzeń w przyszłość będzie otrzymanie pracy jako "recenzenta książek" pozwólcie mi więc na to, żeby odbywałam tutaj "małą" praktykę. Będę pisała o książkach, które spotykam na swojej drodze. w najróżniejszy sposób. Mam nadzieje, że może i wam wpadnie coś pożytecznego z moich polonistycznych rozważań.

13 myśli nt. „pastella…

  1. iza

    dziękuję bardzo za komentarze
    Ewo zgadza się można dodawać różne dodatki…;) a gdy nic nie mamy to sama jest równie pyszna

    Odpowiedz
  2. RainDrop

    Ogromnie się cieszę, że Ci smakuje. Świetne zdjęcie :) Dziękuję za wypróbowanie przepisu i wizytę na moim blogu. Pozdrawiam!

    Odpowiedz
  3. mamamarzynia

    hehehe, ja mam jeszcze wciąż resztę tych jaj-gigantów z Wielkanocy. Wypróbujemy pastellę (o ile się te jaja nadają).
    Super zdjęcie.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>